top of page
  • Foto van schrijverVeronique Moons

Haat en liefde liggen dicht bij elkaar

Bijgewerkt op: 16 apr. 2021Ik haat en ik bemin


Odi et amo. Misschien ken je dit gedicht van Catullus, geschreven in de tijd van Julius Caesar, jaren voordat onze jaartelling begon. Ik haat en ik bemin, zo begon zijn gedicht. De meest krachtigste en tegenstrijdigste woorden die je volgens mij bij elkaar kunt zetten. En toch zo hedendaags.


Het kan ons versteld doen staan hoe dicht haat en liefde bij elkaar liggen, en dit al eeuwen lang.Ik haat je omdat...


Als we kwaad zijn, roepen we vaak: 'Ik haat je!' Maar waarom je haat je? Als ik deze vraag stel hoor ik veel mensen zeggen: 'Mijn relatie gaat niet meer goed' of 'Ik voel niets meer voor mijn partner'. De aanleiding hiervan? Een relatie die gekenmerkt wordt door (vurige) ruzies.


Het maken van ruzie en het ervaren van haat is net het teken dat je nog van elkaar houdt. Als er geen liefde was dan is er enkel onverschilligheid...
390 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page