Wie kan bij ons terecht?

Ik bied begeleiding aan (jong)volwassenen. De redenen waarvoor je je kan aanmelden, kunnen zeer uiteenlopend zijn, er bestaan namelijk evenveel redenen als er mensen zijn. We benaderen je vanuit jouw eigen unieke hulpvraag.


Het doel van psychologische begeleiding is om jouw klachten hanteerbaar te maken, zodat jij meer energie over hebt om weer te genieten van het leven. ik kan helpen met psychologische begeleiding en advies bij:

 • depressieve klachten                                                         

 • angstklachten                                                                      

 • stress en burn-out                                                              

 • seksconsulting: laagdrempelig seksuologisch advies

 • leren leven met chronische pijn                                       

 • ...                                                                                             

Twijfel je of je bij ons wel terecht kan? Stel je vraag gerust via mail, telefoon (0493/30.35.00) of het contactformulier.


Ben je benieuwd hoe wij werken? Neem dan gerust een kijkje bij mijn aanpak.

Betaling

De betaling gebeurt steeds op het einde van iedere consultatie.
Er is geen mogelijkheid tot overschrijving achteraf.

Tarieven

 • Intake ( het eerste gesprek )
  De eerste consultatie wordt gezien als een kennismakingsmoment. Er wordt een eenmalige administratieve kost van €10 aangerekend bovenop de normale consultatieprijs.

  • Individuele consultatie: €75

 • Individuele consultatie
  €65 voor een consultatie van 60 minuten

 • Sociaal tarief
  Heb je recht op een sociaal tarief? Neem hiervoor contact met me op. 

 • Intelligentietest (van 4 tot 17 jaar)
  €180 voor de afname van de test en het eindverslag

Annuleren van een consultatie

Om de kwaliteit van onze begeleiding te garanderen, plannen wij per dag een beperkt aantal afspraken in. Om de beperkte plaatsen optimaal te benutten, zouden we willen vragen om bij belet de afspraken ten minste 48u op voorhand te annuleren. Op die manier kunnen we andere mensen contacteren om jouw plaats in te nemen.


U kan uw afspraak annuleren via telefoon of e-mail. Laattijdig geannuleerde afspraken en niet-geannuleerde afspraken zullen de volgende sessie aangerekend worden. Indien u de afspraak minder dan 48u op voorhand annuleert, vragen we de helft van de prijs. Indien u helemaal niet annuleert, rekenen we het volledige bedrag aan. Bij een annulering van een afspraak door overmacht, zoals ziekte wordt uiteraard een uitzondering gemaakt bij het voorleggen van een ziektebewijs door een arts. 


Wanneer u te laat bent, wordt de sessie toch op het afgesproken uur afgerond. Merk je dat je te laat zal zijn, gelieve dan even te verwittigen.

Terugbetalingen

Sommige mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling van een aantal gesprekken per jaar. Het bedrag, het aantal sessies en de voorwaarden voor terugbetaling verschillen van mutualiteit tot mutualiteit. Je kan bij je mutualiteit nagaan in welke mate er terugbetaling mogelijk is voor volwassenen en jongeren, en welke documenten hiervoor moeten worden ingevuld.


De regering is bezig met het uitwerken van een regeling rond de terugbetaling van psychotherapie. Hierbij kan je bij bepaalde psychologen op doktersvoorschrift maximum twee keer 4 sessies aan €11,20 volgen. Deze regeling geldt enkel bij een psycholoog die aangesloten is bij de eerstelijnspsychologische zorg (ELP) . Ik ben als psycholoog niet aangesloten bij het ELP-netwerk. U kan via deze lijst vinden welke psycholoog in uw regio hier wel bij aangesloten is. 

 

Dringend hulp nodig?

Zijn we niet meer bereikbaar of duurt het te lang voordat we elkaar kunnen zien? Heb je dringend nood aan een gesprek of denk je aan zelfdoding? Dan kan je steeds telefonisch (24u/24u, 7d/7d) terecht bij tele-onthaal of de zelfmoordlijn. Deze zijn gedurende bepaalde uren ook beschikbaar via chat/mail. Gesprekken bij tele-onthaal en de zelfmoordlijn zijn gratis en anoniem.


https://www.tele-onthaal.be

https://www.zelfmoord1813.be