top of page
  • Foto van schrijverVeronique Moons

Vastgeroest in oude gewoontes

Bijgewerkt op: 16 apr. 2021Help! Ik zit vast


Heb je het gevoel dat je steeds vastloopt? Je draait steeds weer dezelfde cirkels rond hetzelfde probleem. Je weet dat het niet zal lukken, maar je durft geen nieuwe manier van aanpak uit te proberen.


Mensen zijn gewoonte dieren. We houden ervan om alles te doen zoals we het gewend zijn. Dit brengt zijn voordelen met zich mee. Hoe meer dat we iets gewoon zijn om het te doen des te sneller het gaat en des te minder energie dat we er moeten insteken om het uit te denken. Maar wat als die gewoonte je niet tot snellere en efficiëntere oplossingen leidt?Al doende leert men


Oude gewoontes openen geen nieuwe deuren. Dus de oplossing staat voor je neus. Doe het eens anders. Het op een andere manier aanpakken schrikt ons een beetje af, want we zijn het niet gewend. Een oude zegswijze zegt dat men al doende leert. Alles wat we nu gewoon zijn, hebben we ooit moeten leren.


Bij deze zie ik geen excuses meer om het niet eens over een andere boeg te gooien.


Waar loop jij al een tijdje op vast? Heb je er al eens over nagedacht om het op een andere manier te doen? Ik daag je uit om die nieuwe manier deze week uit te proberen.P.S. Rome is niet op één dag gebouwd. Lukt de nieuwe methode niet van de eerste keer. Bekijk dan wat er fout loopt en schaaf je nieuwe methode een beetje bij.
31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page