top of page

Ontdek wie ik ben

Hallo, mijn naam is Veronique. Ik ben blij dat u een kijkje komt nemen op mijn website. De afgelopen jaren heb ik me verdiept in de psychologie van de mens en heb daarbij ontdekt dat ik graag samenwerk met cliënten. Ik, met mijn kennis en ervaring binnen de psychologie, en jullie, met jullie kennis en ervaring over jezelf en jouw eigen leven. Dit lijkt me een geweldig startpunt om samen te werken aan jouw vragen, doelen of wensen.

20210616_093959_edited_edited.jpg

Professionele ontwikkeling

Academische training

  • Diploma Master in de klinische psychologie

  • Diploma assertiviteitstraining

  • Diploma sekscounselor

  • Opleiding integratief humanistisch psychotherapeut ( i.o.)

Lidmaatschappen

  • VVKP

  • Psychologencommissie

  • Erkend klinisch psycholoog: 962 127 567

  • visumnummer: 307 746

Mijn aanpak

Van aanmelding tot afronding

Aanmelding

Een gesprek vindt steeds plaats na het maken van een afspraak. Aanmelden kan steeds op eigen initiatief of via doorverwijzing (huisarts, psychiater, …). Een afspraak maken kan telefonisch (0493/30.35.00), via mail (veronique@praktijkmimosa.be) of via het contactformulier.


Hou er rekening mee dat ik tijdens een gesprek de telefoon niet kan beantwoorden, dit omdat ik ernaar streef om de consultaties met mijn cliënten ongestoord te kunnen laten doorgaan. Indien ik jouw oproep niet meteen kan beantwoorden, laat dan gerust een boodschap na met je naam en telefoonnummer zodat ik je zo snel mogelijk kan terugbellen.

Intake

Een intake staat voor het eerste gesprek, een kennismakingsgesprek. Er wordt stilgestaan bij jouw hulpvraag, huidige problemen en sterktes en we bespreken eveneens wat jij hoopt te bereiken met de begeleiding. Alles wat u mij vertelt is vertrouwelijk. Verder geef ik u praktische informatie mee over het beroepsgeheim, tarieven en betalingen.


Het is belangrijk dat u zich tijdens dit eerste gesprek gehoord voelt. Er kan enkel verder gewerkt worden op basis van dit vertrouwen. Wanneer we er beiden van overtuigd zijn dat ik u met mijn manier van werken kan bijstaan, kunnen, indien u dit wenst, volgende consultaties gepland worden.


Elke persoon is uniek en dus ook de begeleiding. De duur van de begeleiding hangt af van wat jij nodig hebt. Naargelang de urgentie en de complexiteit van het probleem kunnen de consultaties wekelijks, tweewekelijks of maandelijks plaatsvinden.

Behandelfase

Na het eerste gesprek volgen nog enkele sessies waarbij jouw hulpvraag verder wordt uitgediept en bepalen we samen welke doelstellingen we aangaan.


Samen gaan we op zoek naar storende elementen, terugkerende patronen en moeilijke thema’s. Als psycholoog zal ik geen oplossingen aanbieden, maar help ik je om je eigen oplossingen te zoeken en vinden. Doorheen de begeleiding zal ik je aanmoedigen en ondersteunen, ben ik transparant over welke vooruitgangen er reeds geboekt zijn en hoe we verdere vooruitgang kunnen bereiken.

Afronding

Wanneer de doelstellingen bereikt zijn, wordt er samen met jou bekeken om de begeleiding af te ronden.


Vaak is een eerste stap hierin het verminderen van de frequentie van de begeleiding, om te kijken of de bereikte veranderingen ook stand houden wanneer er minder ondersteuning is. Wanneer dit het geval is, worden een aantal afrondingssessies gepland. Hoe deze afrondingsfase concreet ingevuld wordt, wordt bekeken samen met jou.

Koffiepauze

Praat met ons

De eerste stap bij een begeleiding is praten. Laten we een moment plannen waarop we elkaar kunnen ontmoeten en praten over wat u bezighoudt.

bottom of page