top of page
  • Foto van schrijverVeronique Moons

Perfectie bestaat niet

Bijgewerkt op: 16 apr. 2021Herken de perfectionist in jezelf


Ben je iemand die altijd het uiterste uit de kan wil halen? Moet alles perfect zijn? Wees eens eerlijk, hoeveel tijd en energie heeft je dit gekost? Hoe hoog staat jouw stresslevel op zo'n momenten?


Tijd en energie steek je het liefst in zaken waar je ook weer energie uit kunt halen. Is dat niet het geval dan kan je wel eens het gevoel hebben dat je helemaal op bent van de stress. Je voelt je dan wel eens een leeggemolken koe. Wist je dat dit niet zo'n gezond en aangenaam gevoel is?Imperfectie is natuurlijk


Waarom doen we onszelf dit aan? Als we in de natuur kijken, zien we dat die vol schoonheidsfoutjes zit (snap je hem). De natuur zit vol imperfecties. Iets dat uniek is, is niet perfect. Het heeft zijn eigen manier van zijn. En het mag er zijn, met al zijn gebreken, net omdat het uniek is.


Jij bent een deel van de natuur. Jij bent uniek! Dus accepteer jezelf en omarm het feit dat imperfecties natuurlijk zijn.


Ik daag je uit om een hele week een kwartier minder te werken aan een taak die je normaal tot in de puntjes wil afwerken. Gebruik die tijd om iets leuks te doen.
26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page