top of page
  • Foto van schrijverVeronique Moons

Jij verdient een compliment

Bijgewerkt op: 16 apr. 2021Complimenten aanvaarden


Hoe ga jij om met het krijgen van complimenten? De kans is groot dat het krijgen van complimenten onwennig aanvoelt. Veel mensen weten niet goed hoe ze moeten reageren als ze een compliment krijgen, met als gevolg dat ze het compliment van tafel vegen: "Maar het stelde niet veel voor hoor".


Hoe komt het dat we het zo moeilijk hebben om complimenten te aanvaarden? Het antwoord is niet ver te zoeken. We zijn het niet gewoon om iets positiefs over onszelf te horen. De complimenten komen hoogstwaarschijnlijk niet overeen met het beeld dat we over onszelf hebben. Het verschil tussen het compliment en het beeld dat we over onszelf hebben zorgt voor dat onwennig gevoel. Het gevoel dat ervoor zorgt dat we niet echt geloven wat er gezegd wordt.


Bouw aan je zelfbeeld met complimenten


Het is voor de meeste gemakkelijker om meer negatieve zaken over zichzelf te zeggen dan positieve. Maar dit maakt net dat het beeld dat we over onszelf hebben negatiever lijkt dan dat anderen ons zien.


Het is niet omdat jij met een negatieve bril naar jezelf kijkt dat je inderdaad zo bent. Je kan bouwen aan een positiever zelfbeeld, een beeld dat meer en meer overeenkomt met het beeld dat anderen over je hebben.


Wat heb je daarvoor nodig? Een spiegel en veel moed en doorzettingsvermogen. Herhaaldelijk iets positiefs tegen jezelf zeggen (liefst luidop), kan ons met een andere bril doen kijken naar onszelf.


Ik daag je uit om jezelf elke ochtend een compliment te geven als je in de spiegel kijkt. Ga jij deze uitdaging aan?39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page