top of page
  • Foto van schrijverVeronique Moons

Lief zijn voor mezelf?

Bijgewerkt op: 16 apr. 2021


Lief zijn voor jezelf is niet altijd zo vanzelfsprekend, maar toch onmisbaar. Begin vandaag nog!

Voor wie moeten we lief zijn en waarom?


We zorgen vaak en graag voor anderen. We krijgen van kleins af aan al de boodschap: 'Wees eens wat liever voor broer of zus". Je bent niet braaf of flink als je niet lief bent voor een ander. Hoe vaak ben jij "braaf" of "flink" als we het woordje de ander vervangen door jezelf? De kans is groot dat je even moet nadenken wanneer je voor het laatst bewust lief bent geweest voor jezelf.


Het is niet altijd gemakkelijk om lief te zijn voor jezelf. Hoe vaak heb je te horen gekregen: "die denkt alleen maar aan zichzelf" of "wat een egoïst"? Lief zijn voor jezelf is jezelf op de eerste plaats durven zetten. En dat is net iets dat onze maatschappij (onbewust) niet zo graag ziet.


Maar wat zijn de gevolgen? Als je niet lief bent voor jezelf is de kans groot dat je jezelf steeds weer opnieuw confronteert met je negatieve kanten en mislukkingen. Dit zorgt voor een laag zelfbeeld en onzekerheid. Jezelf elke dag beschuldigen van slechte dingen doet je slecht voelen: je zit slecht in je vel, je bent niet tevreden met wie je bent, ...


Herkenbaar? Blijf niet bij de pakken zitten, maar onderneem actie! Wees eens vaker lief voor jezelf! Je zal er deugd van hebben.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page