top of page
  • Foto van schrijverVeronique Moons

Een ontspanningsoefening voor in de buitenluchtNa een pittige work-out besloot ik om in de tuin tot rust te komen, mijn hartslag rustig te doen dalen tot zijn normale frequentie.


Probeer jij deze ontspannende oefening in de natuur ook?


Om aan de oefening te beginnen sloot ik mijn ogen en bracht mijn focus naar mijn zintuigen in plaats van mijn gedachten.


Stap 1: focus op wat je voelt:

Ik voelde de druppels zweet nog van mijn gezicht en rug rollen, ik voelde de wind over mijn huid en door mijn haar blazen en ik voelde hoe de warme middagzon op mijn huid scheen.


Stap 2: focus op wat je hoort:

Ik hoorde de wind door de struiken gaan, de vogels kwetteren en ik hoorde hoe de merel, die een nestje in mijn haag heeft, in de haag vloog om naar zijn huisje te gaan.


Stap 3: focus op gespannen spieren en ontspan

Ik werd me bewust van iedere spier in mijn lichaam die nog een beetje gespannen was. Ik verplaatste mijn focus vanaf mijn voorhoofd tot in mijn tenen, één voor één zocht ik de delen van mijn lichaam af op gespannen spieren en bracht ze met een diepe ademteug tot ontspanning.


Stap 4: focus je op wat je ziet

Om mijn ontspanningsoefening af te sluiten, haalde ik nog eens diep adem en opende mijn ogen. Het eerste wat ik te zien kreeg was een vlinder die voorbij fladderde


Met een ontspannen en voldaan gevoel kon ik mijn dag verder zetten. Probeer jij deze ontspannende oefening ook eens in de natuur?


(Deze foto is niet getrokken in mijn tuin. Om volledig tot rust te komen, kies ik er bewust voor om elektronica uit de buurt te leggen zodat niemand me kan storen)
9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page